به گزارش پایگاه خبری تحلیلی رادار اقتصاد به نقل از اویل پرایس، اوپک پیشبینی خود از دورنمای تقاضای نفت را تغییر داده و حالا انتظار دارد تقاضای جهانی نفت در ۲۰۲۲ از سطح قبل از بحران کرونا بالاتر رفته و تا اواخر ۲۰۳۰ به طور یکنواخت افزایش یابد و پس از آن ثابت شود.
همهگیری ویروس کرونا بسیاری از فرضیههای اساسی در پیشبینیهای تمام سازمانها و شرکتهای بزرگ نفتی از جمله اوپک را تغییر داده است. اوپک در دورنمای نفت جهان در ۲۰۲۰ اعلام کرد بزرگترین مسئله در بازارهای نفت و انرژی این است که تأثیرات بلندمدت بر رفتار مصرفکنندگان و تقاضا تا چه مدت ادامه خواهد داشت.
بریتیش پترولیوم ماه گذشته اعلام کرد اوج تقاضا برای نفت پشت سر گذاشته شده و شرکت توتال فرانسه رشد تقاضای نفت را تا ۲۰۳۰ پیشبینی میکند.
اوپک پیشبینی تقاضای بلندمدت برای نفت را بیش از یک میلیون بشکه در روز نسبت به دورنمای سال گذشته خود پایین آورده است و انتظار دارد تقاضای جهانی برای نفت از ۹۹.۷ میلیون بشکه در ۲۰۱۹ تا ۱۰۹.۳ میلیون بشکه در ۲۰۴۰ افزایش یابد و پس از آن در ۲۰۴۵ تا ۱۰۹.۱ میلیون بشکه در روز پایین بیاید.
اوپک اعلام کرد: «با فرض اینکه همهگیری ویروس کرونا تا سال آینده میلادی تا حد زیادی کنترل شود، انتظار میرود تقاضای نفت در ۲۰۲۱ افزایشیافته و در میانمدت به سطح معمول خود بازگردد. »
این سازمان پیشبینی میکند تقاضای جهانی برای نفت در ۲۰۲۲ از سطح تقاضا در ۲۰۱۹ فراتر رود.
این سازمان اعلام کرد: «به خاطر اثرات ماندگار تعطیلیهای اعمال شده جهت مهار همهگیری ویروس کرونا و تأثیر آن بر اقتصاد جهان و رفتار مصرف کنندگان، تقاضای نفت در آینده همچنان کمتر از پیشبینیهای قبلی خواهد بود. »
انتظار میرود تولید نفت شیل آمریکا با بهبود شرایط بازار به سرعت افزایش یابد. اوپک پیشبینی میکند تولید نفت آمریکا در اواخر دهه ۲۰۲۰ به اوج خود برسد.
نظر شما